Προσωπογραφίες των Αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης

Περιοδική έκθεση της Κ.Ε.Π.Α.

 

Περιοδική Έκθεση με τίτλο: «Προσωπογραφίες των Αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης», διοργανώνει η Κ.Ε.Π.Α. Δ. Βέροιας σε συνεργασία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και το Κέντρο Ιστορίας Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στο υλικό της Έκθεσης περιλαμβάνονται χαρακτικά, λιθογραφίες, γκραβούρες οι οποίες απεικονίζουν προσωπογραφίες γνωστών και άγνωστων αγωνιστών του 1821 καθώς επίσης και αντίγραφα πινάκων οι οποίοι απεικονίζουν σημαντικές στιγμές του αγώνα και μάχες οι οποίες έκριναν το τελικό αποτέλεσμα. Η έκθεση εμπλουτίζεται και από άλλο ιστορικό υλικό και κειμήλια όπως π.χ. έγγραφα, προκηρύξεις, οπλισμός κ.τλ.

Στο κύριο μέρος της έκθεσης προβάλλονται έργα των AdamFriedel, GiovanniBoggi και Karl Krazeisen,  ξένων καλλιτεχνών, οι οποίοι αποφάσισαν να αποτυπώσουν στα έργα του μορφές Ελλήνων αγωνιστών, καθώς επίσης και προσώπων τα οποία συνέβαλαν με οποιοδήποτε τρόπο στον αγώνα της ανεξαρτησίας.

Η έκθεση θα διαρκέσει από την Δευτέρα 7 Μαρτίου έως την Παρασκευή 15 Απριλίου.

Ομαδικές επισκέψεις κατόπιν συνεννόησης στο τηλ. 2331078127 ή 2331078100.

Δείτε και κατεβάστε στον υπολογιστή σας τον οδηγό της έκθεσης

Επικοινωνία - Όροι χρήσης

Επικοινωνία 

Διεύθυνση
Παύλου Μελά & Μπιζανίου Βέροια Τ.Κ 591 00
Τηλέφωνο  
2331078127 - 2331078100
Email: info@veriahistory.gr
Όροι Χρήσης
Ιστοσελίδας
 

Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων
  Σημείωμα 
Ο δικτυακός χώρος veriahistory.gr βρίσκεται σε περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας και υπόκειται σε συνεχόμενες λειτουργικές και δομικές αλλαγές καθώς και συνεχόμενη προσθήκη περιεχομένου