Ε΄ Εβδομάδα Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού 2015

Ε΄ Εβδομάδα Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού 2015

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η Ε.Μ.Ι.Π.Η. σε συνεργασία με τοπικούς φορείς  διοργανώνει την, Ε΄ Εβδομάδα Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού 2015. Και στη φετινή διοργάνωση συμμετέχει η Κ.Ε.ΠΑ. Δ. Βέροιας με το Κέντρο Τοπικής Ιστορίας. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με σκοπό την προαγωγή και διάδοση της τοπικής ιστορίας και του πολιτισμού της Ημαθίας.

Σημαντικότερο γεγονός της εκάστοτε Εβδομάδας Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού αποτελεί η διοργάνωση επιστημονικής ημερίδας υπό τον γενικό τίτλο Μιλάμε για τη Βέροια του 20ου αιώνα. Ήδη τα προηγούμενα χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερις θεματικές επιστημονικές ημερίδες υπό τον παραπάνω γενικό τίτλο και εφέτος διοργανώνεται η Ε΄ Επιστημονική Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας (1950-1974), με θεματική αναφορά στην περίοδο από τον Εμφύλιο ως τη Χούντα, στη Βέροια και την Ημαθία γενικότερα.

Εκτός από την επιστημονική ημερίδα, επιπλέον εκδηλώσεις ανάδειξης πτυχών της τοπικής ιστορίας περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της εβδομάδας. Μεταξύ αυτών η βιβλιοπαρουσίαση του έργου του τοπικού συγγραφέα Δημήτρη Βύζα, Τσόρνοβο – Φυτειά Ημαθίας, το οποίο εξέδωσε η Ε.Μ.Ι.Π.Η. και η ανοιχτή συζήτηση με θέμα: Μια άλλη όψη της Εκκλησίας στη Χούντα, με αφορμή την παρουσίαση του έργου της Φωτεινής Οικονόμου «π. Γεώργιος Πυρουνάκης. Η θεολογία και το έργο ενός ελεύθερου ανθρώπου».

Ε΄Εβδομάδας Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού 2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015 – 19:00

Δημήτριος Κ. Βύζας – «Τσόρνοβο – Φυτειά Ημαθίας».Βιβλιοπαρουσίαση του έργου του τοπικού συγγραφέα Δημήτρη Κ. Βύζα  (Αρχοντικό Σαράφογλου – Οδός Ιεραρχών).

Παρασκευή και Σάββατο 2-3 Οκτωβρίου 2015

Ε΄ Επιστημονική Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας (1950-1974) – Από τον Εμφύλιο στη Χούντα.Επιστημονική ημερίδα τοπικής ιστορίας (Χώρος Τεχνών Βέροιας – 2οςΌροφος).

Έναρξη:Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015 – ώρα 20:00

Συνέχεια: Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2014 – ώρα 10:00

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 – ώρα 19:00

Μια άλλη όψη της Εκκλησίας στη Χούντα, Ανοιχτή συζήτηση με αφορμή την παρουσίαση του έργου της Φωτεινής Οικονόμου «π. Γεώργιος Πυρουνάκης. Η θεολογία και το έργο ενός ελεύθερου ανθρώπου» (Χώρος Τεχνών Βέροιας – 2οςΌροφος).

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • ΚΩΔΙΚΟΣ: CLHCV_CA_EMIPI_2015_AF_001
  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Ε΄ Εβδομάδα Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού 2015
  • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ: ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015
  • ΠΕΡΙΟΧΗ: ΒΕΡΟΙΑ
  • ΕΙΔΟΣ: ΑΦΙΣΑ
  • ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΣΥΛΛΟΓΗ: ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ
  • ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ: ΙΩΑΝΝΑ ΖΙΩΓΑ
  • ΣΧΟΛΙΑ: Συνεργασία με το Κέντρο Τοπικής Ιστορίας της Κ.Ε.Π.Α. Δ. Βέροιας
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Βιβλιοπαρουσίαση "Νταχάου"

Επικοινωνία - Όροι χρήσης

Επικοινωνία 

Διεύθυνση
Παύλου Μελά & Μπιζανίου Βέροια Τ.Κ 591 00
Τηλέφωνο  
2331078127 - 2331078100
Email: info@veriahistory.gr
Όροι Χρήσης
Ιστοσελίδας
 

Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων
  Σημείωμα 
Ο δικτυακός χώρος veriahistory.gr βρίσκεται σε περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας και υπόκειται σε συνεχόμενες λειτουργικές και δομικές αλλαγές καθώς και συνεχόμενη προσθήκη περιεχομένου