Απόφαση 1946/224

1) Αποδοχή αποσταλέντων αντιτύπων του βιβλίου "Η Ρόδος ελεύθερη" και "Η εποποιΐα της Πίνδου" και καταβολή 35.000 δρχ ως αντίτιμο στο συγγραφέα Κορνήλιο Ποιητίδη. 2) Ἐγκριση προμήθειας βιβλίου "Η εξύψωσις της χωροφυλακής" του Κώστα Βορρέα και καταβολή αντιτίμου 4.500 δρχ. 3) Έγκριση προμήθειας βιβλίου "Αληθινός Σοσιαλισμός και Κομμουνισμός" του Δημητρίου Χρόνη και καταβολή αντιτίμου 6.000 δρχ. 4) Έγκριση προμήθειας βιβλίου "Ελληνοϊταλικός και Ελληνογερμανικός Πόλεμος 1940-1941" του Δ. Ζαφειρόπουλου και καταβολή αντιτίμου 8.500 δρχ. 5) Έγκριση προμήθειας Α΄ τόμου του Μεγάλου Εθνικού λευκώματος "Το Πανελλήνιον Ηρώο Πεσόντων 1940-1944" και καταβολή αντιτίμου 30.000 δρχ. 6) Έγκριση προμήθειας του βιβλίου "Κώδιξ συντάξεων και ασφαλίσεως των δημοτικών, κοινοτικών και υπαλλήλων δημοτ. αγαθοεργών ιδρυμάτων της Ελλάδος" και καταβολή αντιτίμου 7.300 δρχ. 7) Έγκριση εγγραφής του Δήμου στους συνδρομητές της εφημερίδας "Κοινότης" και καταβολή ετήσιας συνδρομής από έτους 1946. 8) Απόρριψη αιτήματος προμήθειας του βιβλίου "Εθνικά Ποιήματα"του Θέμου Νέζερ. 9) Απόρριψη αιτήματος εγγραφής του Δήμου στους συνδρομητές του περιοδικού "Οικονομολογική και Βιομηχανική Επιθεώρησις".

 

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • ΚΩΔΙΚΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ: CLHCV_MCA_MV_1946_DCS_224
  • ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ: 21/11/1946
  • ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 224
  • ΘΕΜΑ: Επί διαφόρων εγγράφων και αιτήσεων.
  • ΤΟΠΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: ΒΕΡΟΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ: 22/12/1946
  • ΕΚΔΟΥΣΑ ΑΡΧΗ: Δήμος Βέροιας
  • ΕΙΔΟΣ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
  • ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΧΟΛΙΑ: Επισυνάπτονται: 1) Αντίγραφο απόφασης, 2) Αίτημα του Δημάρχου για έγκριση της απόφασης από το Νομάρχη, 3) Χειρόγραφο σχέδιο απόφασης, 4) Τα αντίγραφα της απόφασης φέρουν έγκριση της απόφασης από το Νομάρχη, 5) Ταχυδρομικός φάκελος με παραλήπτη τον κ. Τσιράκογλου, Δήμαρχο Βέροιας που φέρει και διάφορες χειρόγραφες σημειώσεις, 6) Προσωπική επάγγελματική κάρτα του Δημοσιογράφου της εφημερίδας Έθνος, Κορνήλιου Ποιητίδη, 7) Επιστολή του Κορνήλιου Ποιητίδη, δημοσιογράφου, προς το Δήμαρχο Βέροιας που τον παρακαλεί για την ευνοϊκή εισήγησή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την αποδοχή αντιτύπων των βιβλίων του,"Η Ρόδος ελεύθερη" και "Η Εποποιΐα της Πίνδου", 8) Αίτημα του ίδιου Δημοσιογράφου προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την αγορά από τον Δήμο των αντιτύπων των αποσταλέντων βιβλίων του, 9) Έγγραφο του Νομάρχη προς τους Δημάρχους Βέροιας, Ναούσης και τους Προέδρους των κοινοτήτων Γιδά, Κρύας Βρύσης, Μακροχωρίου, Νησίου, Πλατέος για να προβούν σε παραγγελία του βιβλίου του Δημητρίου Χρόνη, "Αληθινός Σοσιαλισμός και Κομμουνισμός", 10) Έγγραφο του Νομάρχη προς τους Δημάρχους Βέροιας, Ναούσης και τους Προέδρους των κοινοτήτων Γιδά, Κρύας Βρύσης, Μακροχωρίου, Νησίου, Κορυφής για να προβούν σε παραγγελία του βιβλίου του Αν/ρχου Χωρ/κής, κ. Κώστα Βορρέ, "Η εξύψωσις της χωροφυλακής", 11) Αίτημα του Νομάρχη προς τους Δημάρχους Βέροιας και Ναούσης για αγορά του βιβλίου του Αντ/ρχου Πεζικού κ. Δ. Ζαφειρόπουλου, "Ελληνοϊταλικός και Ελληνογερμανικός πόλεμος 1940 - 1941, 12) Αίτημα του Νομάρχη προς τους Δημάρχους Βέροιας και Ναούσης για αγορά του Α' τόμου του Μεγάλου Εθνικού Λευκώματος το Πανελλήνιον Ηρώον Πεσόντων 1940 - 1944, 13) Κοινοποίηση της εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με την προμήθεια του α΄τομου του Εθνικού Λευκώματος από τον πρόεδρο της Επιτροπής Εκδόσεως προς τους Δημάρχους και κοινοτάρχες, 14) Επιστολή προς το Δήμο Βέροιας, (τμήμα προσωπικού) που περιέχει γνωστοποίηση του βιβλίου του Ανδριανού Ντάνου "ΚΩΔΙΞ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ, ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΤΟΑΓΑΘΟΕΡΓΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ", από τον εκδότη προς τους υπαλλήλους Δήμων, κοινοτήτων, Δημοτικών Νοσοκομείων και λοιπών Δημοτικών Ιδρυμάτων, 15) Έγγραφο του Νομάρχη προς τους Δημάρχους Βέροιας, Ναούσης και τους Προέδρους των κοινοτήτων Γιδά, Κρύας Βρύσης, Μακροχωρίου, Νησίου, Πλατέος για την εγγραφή τους ως συνδρομητές στην Εφημερίδα "Κοινότης", 16) Έγγραφο του Νομάρχη προς τους Δημάρχους Βέροιας, Ναούσης και τον Προέδρο της κοινότητας Γιδά,για εγγραφή τους ως συνδρομητές στο περιοδικό "Οικονομολογική και Βιομηχανική Επιθεώρηση Μακεδονίας - Θράκης", 17) Κοινοποίηση της Διαταγής του Υπουργείου Εσωτερικών περί προμήθειας αντιτύπων του βιβλίου "Εθνικά ποιήματα" από το Νομάρχη προς τους Δημάρχους Βέροιας και Ναούσης.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Απόφαση 1946/225 Απόφαση 1946/223 »

Επικοινωνία - Όροι χρήσης

Επικοινωνία 

Διεύθυνση
Παύλου Μελά & Μπιζανίου Βέροια Τ.Κ 591 00
Τηλέφωνο  
2331078127 - 2331078100
Email: info@veriahistory.gr
Όροι Χρήσης
Ιστοσελίδας
 

Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων
  Σημείωμα 
Ο δικτυακός χώρος veriahistory.gr βρίσκεται σε περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας και υπόκειται σε συνεχόμενες λειτουργικές και δομικές αλλαγές καθώς και συνεχόμενη προσθήκη περιεχομένου