" ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ - 24 ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ "

Εκδηλώσεις που έγιναν στη Βέροια τον Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο του 1996. Στις εκδηλώσεις πήραν μέρος το Εθνικό Θέατρο με τα έργα "ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ" του Αριστοφάνη και "ΗΛΕΚΤΡΑ" του Σοφοκλή, το Ανοιχτό Θέατρο με το έργο "ΕΙΡΗΝΗ" του Αριστοφάνη, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισσας με το έργο "ΜΑΝΑ ΚΟΥΡΑΓΙΟ " του Μπρέχτ, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης με το έργο "ΕΡΩΦΙΛΗ" του Γ. Χορτάτση, το ΔΗ.ΠΕΘΕ. Κομοτηνής με το έργο "ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ" του Μολιέρου, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου με το έργο "Ο ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΕΤΣΟΥΑΝ" του Μπρέχ, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης με το έργο "ΤΟ ΦΙΟΡΟ ΤΟΥ ΛΕΒΑΝΤΕ" του Γρ. Ξενόπουλου, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας με το έργο "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΕΣ " του Μενάνδρου, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας με το έργο "ΕΙΧΕ ΔΥΟ ΠΙΣΤΟΛΙΑ ΜΕ ΜΑΤΙΑ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΑ" του Ντάριο Φο, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων με το έργο "ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΔΥΟ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ" του Κάρλο Γκολντόνι, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας με το έργο "ΟΡΝΙΘΕΣ" του Αριστοφάνη, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βορείου Αιγαίου με το έργο "ΔΥΟ ΚΥΡΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΕΡΟΝΑ" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας με το έργο "ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΣΚΛΑΒΩΝ" του Μαριβώ, και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών με το έργο "Η ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΜΠΑΛΩΜΑΤΟΥ" του Φεντερίκου Γκαρθία Λόρκα. Πραγματοποιήθηκαν επίσης και συναυλίες της ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ με θέμα "Απόστολος Καλδάρας - στων αγγέλων τα μπουζούκια"), η ΒΡΑΔΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ με θέμα "Οι μουσικοί της πόλης", της ΣΟΝΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ - ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΚΑΡΕΛΗ με θέμα "Η φωνή και η μουσική", του ΘΑΝΟΥ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ - ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΓΑΛΑΝΗ - ΚΩΣΤΑ ΘΩΜΑΪΔΗ με θέμα "Κοντσέρτο για δυο φωνές και πιάνο ", του ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ με θέμα "Η μουσική και τα τραγούδια του", οι ΜΠΑΝΤΕΣ ΧΑΛΚΙΝΩΝ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΣΥΝΑΝΤΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ (Α' & Β' μέρος), και Η ΒΡΑΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ με παραδοσιακά συγκροτήματα της Βέροιας. Έγινε επίσης και χοροθέατρο από την ΟΜΑΔΑ ΕΔΑΦΟΥΣ με θέμα "Μήδεια ".

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • ΚΩΔΙΚΟΣ: CLHCV_CA_KEPA_1996_PR_001
  • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ: 1996
  • ΕΙΔΟΣ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΜΟΥΣΙΚΗ, ΘΕΑΤΡΟ
  • ΣΥΛΛΟΓΗ: Κ.Ε.Π.Α.Δ. ΒΕΡΟΙΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ: Το φυλλάδιο περιλάμβάνει πρόγραμμα των εκδηλώσεων που έγιναν στη Βέροια τον Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 1996.

Επικοινωνία - Όροι χρήσης

Επικοινωνία 

Διεύθυνση
Παύλου Μελά & Μπιζανίου Βέροια Τ.Κ 591 00
Τηλέφωνο  
2331078127 - 2331078100
Email: info@veriahistory.gr
Όροι Χρήσης
Ιστοσελίδας
 

Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων
  Σημείωμα 
Ο δικτυακός χώρος veriahistory.gr βρίσκεται σε περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας και υπόκειται σε συνεχόμενες λειτουργικές και δομικές αλλαγές καθώς και συνεχόμενη προσθήκη περιεχομένου