Αρχεία - Συλλογές

 

Το Κ.Τ.Ι.Π.Β. διαθέτει πλούσιο αρχειακό και φωτογραφικό αρχείο σχετικό με την πόλη της Βέροιας και την ευρύτερη περιοχή. Έγγραφα, βιβλία, περιοδικά, φωτογραφικό υλικό που απεικονίζει τοπία, εξοχικές τοποθεσίες, συνοικίες, δημόσια κτίρια, οικίες αλλά και σκηνές από την πολιτική, οικονομική, θρησκευτική και την καθημερινή, ευρύτερα, ζωή της πόλης, όπως αποτυπώθηκαν από το φωτογραφικό φακό περιλαμβάνονται στο αρχείο.

Επίσης το Κ.Τ.Ι.Π.Β. ανέλαβε, κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την ψηφιοποίηση του Αρχείου των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης από το έτος 1945 κ.ε.

Τέλος, το Κ.Τ.Ι.Π.Β. οργανώνει και το Πολιτιστικό Αρχείο της Βέροιας, στο οποίο εντάσσονται συλλογές με υλικό προβολής και ενημέρωσης σχετικά με πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη κατά το παρελθόν.

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα στο χρήστη να συμβάλει και ο ίδιος στη διεύρυνση της ψηφιακής βιβλιοθήκης με θέματα σχετικά με την τοπική ιστοριογραφία, με την αποστολή σχετικών άρθρων.

Περιηγηθείτε στις ψηφιακές συλλογές του Κέντρου Τοπικής Ιστορίας κάνοντας κλικ παρακάτω

Αρχείο Αποφάσεων Δ.Σ. Δήμου Βέροιας

Φωτογραφικό Αρχείο Βέροιας

Εκλογικό Αρχείο Ν. Ημαθίας

Πολιτιστικό Αρχείο Βέροιας

Κάντε κλικ εδώ για την αποστολή των δικών σας αρχείων.

Επικοινωνία - Όροι χρήσης

Επικοινωνία 

Διεύθυνση
Παύλου Μελά & Μπιζανίου Βέροια Τ.Κ 591 00
Τηλέφωνο  
2331078127 - 2331078100
Email: info@veriahistory.gr
Όροι Χρήσης
Ιστοσελίδας
 

Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων
  Σημείωμα 
Ο δικτυακός χώρος veriahistory.gr βρίσκεται σε περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας και υπόκειται σε συνεχόμενες λειτουργικές και δομικές αλλαγές καθώς και συνεχόμενη προσθήκη περιεχομένου