Συνεργασίες – Εκδηλώσεις

Για την επίτευξη των στόχων του, το Κ.Τ.Ι.Π.Β. δύναται να συνεργάζεται με φορείς της Ελλάδας και του Εξωτερικού και να διοργανώνει εκδηλώσεις όπως:

• Επιστημονικά Συνέδρια και Ημερίδες που σχετίζονται με διάφορους τομείς, τόσο της γενικής ιστορίας του Ελληνικού Κράτους, όσο και της τοπικής ιστορίας και του πολιτισμού της Βέροιας.

• Επιστημονικά Συνέδρια και Ημερίδες με θέματα σχετικά με την αρχιτεκτονική των Βαλκανίων και της ευρύτερης περιοχής της νοτιανατολικής λεκάνης της Μεσογείου, με την προϋπόθεση ότι θα συμμετέχουν και εισηγήσεις, οι οποίες θα αξιοποιούν υλικό από το «Κέντρο Βαλκανικής Αρχιτεκτονικής» του καθηγητή Νίκου Μουτσόπουλου.

• Επιστημονικά Συνέδρια και Ημερίδες με θέματα σχετικά με τις παιδαγωγικές επιστήμες, με την προϋπόθεση ότι θα συμμετέχουν και εισηγήσεις, οι οποίες θα αξιοποιούν υλικό από το αρχείο του καθηγητή Χρίστου Τσολάκη, το οποίο περιέχεται στο «Εθνικό Μουσείο Εκπαίδευσης».

• Βιβλιοπαρουσιάσεις έργων που σχετίζονται με τους τομείς των ενδιαφερόντων του Κ.Τ.Ι.Π.Β. όπως γενική ιστορία (από την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους μέχρι σήμερα), τοπική ιστορία (από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα), λαογραφία, τέχνη, ζωγραφική, μουσική, αρχιτεκτονική καθώς επίσης και έργω που σχετίζονται με τις παιδαγωγικές επιστήμες.

• Περιοδικές Εκθέσεις στις οποίες θα προβάλλεται υλικό από τις συλλογές του Κ.Τ.Ι.Π.Β. σχετικό με τις θεματικές της έκθεσης.

• Εκπαιδευτικά Προγράμματα για μαθητές της Α΄ Βάθμιας και Β΄ Βάθμιας εκπαίδευσης σχετικά με τους τομείς των ενδιαφερόντων του Κ.Τ.Ι.Π.Β.

• Εκδηλώσεις λαογραφικού χαρακτήρα μέσα από τις οποίες θα προβάλλονται τα ήθη, τα έθιμα και η καθημερινή ζωή του παρελθόντος.

• Προβολές ταινιών, ντοκιμαντέρ κ.τ.λ. με θέματα σχετικά με τους τομείς των ενδιαφερόντων του Κ.Τ.Ι.Π.Β.

• Καταγραφή προσωπικών μαρτυριών και γεγονότων της νεότερης τοπικής ιστορίας της Βέροιας με ψηφιακά μέσα.

• Εκδόσεις πρακτικών επιστημονικών συνεδρίων και ημερίδων που διοργανώνονται και πραγματοποιούνται με την ευθύνη του Κ.Τ.Ι.Π.Β. καθώς επίσης και εκδόσεις επιστημονικών εργασιών και λοιπών συγγραμμάτων που σχετίζονται με τους τομείς των ενδιαφερόντων του Κ.Τ.Ι.Π.Β.

Για τη διοργάνωση επιστημονικών συνεδρίων και ημερίδων προβλέπεται η συνεργασία του Κ.Τ.Ι.Π.Β. με διάφορα Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ιδρύματα, από την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Επίσης, προβλέπεται η συνεργασία με επιστημονικούς φορείς, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε τοπικό και εθνικό επίπεδο με συναφή ενδιαφέροντα με αυτά του Κ.Τ.Ι.Π.Β.

Για τη διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων προβλέπεται η συνεργασία με τις διευθύνσεις Α΄ Βάθμιας και Β΄ Βάθμιας Ν. Ημαθίας. Το Κ.Τ.Ι.Π.Β. δύναται να παράσχει υλικό, τεχνολογικές υποδομές και συμβουλές (επιστημονικές και τεχνικές) για τη διοργάνωση και υλοποίηση εκπαιδευτικών projects, τα οποία θα έχουν ετήσια διάρκεια και θα υλοποιούνται στους χώρους του για τους μαθητές των δημοτικών, των γυμνασίων και των λυκείων του νομού μας.

Επίσης, για την έρευνα και την παρουσίαση εκδηλώσεων πολιτιστικού-λαογραφικού περιεχομένου προβλέπεται η συνεργασία του Κ.Τ.Ι.Π.Β. με το Τμήμα Λαογραφίας της Κ.Ε.Π.Α. το οποίο πλέον συμμετέχει ενεργά στις δραστηριότητες του Κ.Τ.Ι.Π.Β. και ειδικά στον τομέα έρευνας της λαογραφίας (καταγραφή ηθών, εθίμων, παραδόσεων, τελετουργικών, τρόπου ζωή στο παρελθόν και παρουσίασής τους στο κοινό). Επίσης, προβλέπεται η συνεργασία του Κέντρου με άλλους πολιτιστικούς φορείς της πόλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ίδρυση - Σκοπός

Επικοινωνία - Όροι χρήσης

Επικοινωνία 

Διεύθυνση
Παύλου Μελά & Μπιζανίου Βέροια Τ.Κ 591 00
Τηλέφωνο  
2331078127 - 2331078100
Email: info@veriahistory.gr
Όροι Χρήσης
Ιστοσελίδας
 

Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων
  Σημείωμα 
Ο δικτυακός χώρος veriahistory.gr βρίσκεται σε περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας και υπόκειται σε συνεχόμενες λειτουργικές και δομικές αλλαγές καθώς και συνεχόμενη προσθήκη περιεχομένου