ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

Πέντε εκδηλώσεις που έγιναν τον Απρίλιο του 1998 στο πλαίσιο της "ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ". Πραγματοποιήθηκε ημερίδα με ομιλητές τους Θωμά Λιόλιο (οικονομολόγος) με θέμα "Η ΒΕΡΟΙΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ", Μανώλη Βαλσαμίδης (συνταξιούχος εκπαιδευτικός) με θέμα "ΟΙ ΜΠΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΝΙΑΟΥΣΤΑΣ" και Γιώργου Μελίκη (δημοσιογράφος κοινωνιολόγος) με θέμα "ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΦΟΛΚΛΟΡ". Ομιλία που διοργάνωσε η ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΒΕΡΟΙΑΣ με θέμα "ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ" και εισηγητή τον Αθανάσιο Καραθανάση (καθηγητής Α.Π.Θ.). Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί της Θράκης από τα χορευτικά συγκροτήματα του συλλόγου. Στις 27 Απριλίου ο ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΛΑΧΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ παρουσίασε εκδήλωση με χορούς τραγούδια και αναπαραστάσεις εθίμων από την Βλάχικη ζωή. Στις 29 Απριλίου ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΒΩΤΙΑΝΩΝ Ν.ΗΜΑΘΙΑΣ πραγματοποίησε μουσικοθεατρική παρουσίαση του βιβλίου "Η ΤΟΛΙΚΑ" του Γ. Ανδρεάδη, συμμετείχε το χορευτικό του συλλόγου. Στις 30 Απριλίου ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ Ν.ΗΜΑΘΙΑΣ διοργάνωσε ομιλία με θέμα "ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ από τους Ρωμαίους στην νεοελληνική πραγματικότητα", συμμετείχε το χορευτικό του συλλόγου με παραδοσιακούς χορούς της Ηπείρου.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • ΚΩΔΙΚΟΣ: CLHCV_CA_KEPA_1998_PR_009
  • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ: 1998
  • ΕΙΔΟΣ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΑΡΑΔΟΣΗ
  • ΣΥΛΛΟΓΗ: Κ.Ε.Π.Α.Δ. ΒΕΡΟΙΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ: Το φυλλάδιο περιλαμβάνει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων καθώς και πληροφορίες για τους συλλόγους που συμμετείχαν.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ '98 »

Επικοινωνία - Όροι χρήσης

Επικοινωνία 

Διεύθυνση
Παύλου Μελά & Μπιζανίου Βέροια Τ.Κ 591 00
Τηλέφωνο  
2331078127 - 2331078100
Email: info@veriahistory.gr
Όροι Χρήσης
Ιστοσελίδας
 

Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων
  Σημείωμα 
Ο δικτυακός χώρος veriahistory.gr βρίσκεται σε περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας και υπόκειται σε συνεχόμενες λειτουργικές και δομικές αλλαγές καθώς και συνεχόμενη προσθήκη περιεχομένου