Ιστορικό Πανόραμα

Το «Ιστορικό Πανόραμα» αποτελεί μια διαρκή έκθεση που στεγάζεται στο υπόγειο του Χώρου Τεχνών Βέροιας και σκοπό έχει να παρουσιάσει στο κοινό πτυχές της τοπικής ιστορίας της Βέροιας, μέσα από τα διάφορα τεκμήρια που περιλαμβάνονται σε αυτήν.

Τα παλαιότερα εκθέματα που περιλαμβάνονται στην έκθεση χρονολογούνται από την εποχή της Ελληνικής Επανάστασης, ενώ δε λείπουν και άλλα που σχετίζονται με διάφορους αγώνες του Ελληνικού Έθνους μέχρι την εποχή των Βαλκανικών Πολέμων και την απελευθέρωση της πόλης από τον οθωμανικό ζυγό. 

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η ενότητα που αφορά τη νεότερη ιστορία της πόλης και συγκεκριμένα την εποχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Μέσα από το στρατιωτικό υλικό (οπλισμός, ρουχισμός κ.τ.λ.) και το αρχειακό υλικό (έγγραφα, εφημερίδες κ.τ.λ.) και σε συνδυασμό με το πλούσιο φωτογραφικό υλικό, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να αποκομίσει μια σφαιρική εικόνα για την περίοδο της Κατοχής στην πόλη. 

Τέλος, σε ειδικές προθήκες εκτίθενται μοντέλα πολεμικών πλοίων, αεροσκαφών κ.τ.λ. τα οποία συνέβαλαν με την παρουσία τους στην διατήρηση της εθνικής κυριαρχίας αλλά συμμετείχαν και σε πολεμικά γεγονότα παγκοσμίου ενδιαφέροντος.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά κατόπιν συνεννόησης    

  

Πολυμέσα

Επικοινωνία - Όροι χρήσης

Επικοινωνία 

Διεύθυνση
Παύλου Μελά & Μπιζανίου Βέροια Τ.Κ 591 00
Τηλέφωνο  
2331078127 - 2331078100
Email: info@veriahistory.gr
Όροι Χρήσης
Ιστοσελίδας
 

Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων
  Σημείωμα 
Ο δικτυακός χώρος veriahistory.gr βρίσκεται σε περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας και υπόκειται σε συνεχόμενες λειτουργικές και δομικές αλλαγές καθώς και συνεχόμενη προσθήκη περιεχομένου