Κατοχή – Αντίσταση – Εμφύλιος

Με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την απελευθέρωση της Βέροιας από τις κατοχικές δυνάμεις και την παρουσίαση του ιστορικού λευκώματος «Βέροια 1900-1975: Από την οθωμανοκρατία ως τη Μεταπολίτευση – Φωτογραφίες και Ανανμνήσεις», το Κέντρο Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού της Κ.Ε.Π.Α. Δ. Βέροιας οργάνωσε τη θεματική έκθεση «Κατοχή – Αντίσταση – Εμφύλιος».

Στην έκθεση παρουσιάστηκε πρωτότυπο φωτογραφικό υλικό προερχόμενο, κυρίως, από ιδιωτικές συλλογές. Το φωτογραφικό υλικό σχετιζόταν με τα γεγονότα της δεκαετία του 1940۬ τον ελληνοϊταλικό πόλεμο, την κατάληψη της πόλης από τις γερμανικές δυνάμεις, την Κατοχή, την Αντίσταση και τον Εμφύλιο Πόλεμο. Εκτός από φωτογραφικό υλικό, εκτέθηκε και πλούσιο στρατιωτικό και αρχειακό υλικό.

Η έκθεση διήρκεσε από 15 έως 31 Οκτωβρίου και ήταν επισκέψιμη για το κοινό. Επίσης, δόθηκε η δυνατότητα επίσκεψης σχολικών τάξεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ιστορικό Πανόραμα «Σεπτεμβριανά» - 60 χρόνια (1955-2015) »

Επικοινωνία - Όροι χρήσης

Επικοινωνία 

Διεύθυνση
Παύλου Μελά & Μπιζανίου Βέροια Τ.Κ 591 00
Τηλέφωνο  
2331078127 - 2331078100
Email: info@veriahistory.gr
Όροι Χρήσης
Ιστοσελίδας
 

Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων
  Σημείωμα 
Ο δικτυακός χώρος veriahistory.gr βρίσκεται σε περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας και υπόκειται σε συνεχόμενες λειτουργικές και δομικές αλλαγές καθώς και συνεχόμενη προσθήκη περιεχομένου