12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας

12ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ!

Ενημερωθείτε για τη δωρεάν είσοδο στα ρεσιτάλ !

Η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας (ΔΦΚΒ), που θα διεξαχθεί στο πολυδύναμο πολιτιστικό κέντρο υψηλών προδιαγραφών του Χώρου Τεχνών και της Αντωνιαδείου Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, από τις 19 έως τις 22 Απριλίου 2017. Στις συναυλίες, τους διαγωνισμούς, τις εκθέσεις και τις διαλέξεις του, θα συναντηθούν σολίστ και καθηγητές, ορχήστρες και μαέστροι, μαθητές και νέοι κιθαριστές, κατασκευαστές και φίλοι της κιθάρας.
Στο πλαίσιο αυτό, το ΔΦΚΒ έχει την τιμή να παρουσιάσει τα ρεσιτάλ κιθάρας των διεθνούς φήμης σολίστ Zoran Dukic (HR), Craig Ogden (UK) και Daniel Göritz (DE), καθώς και το πρώτης γραμμής παγκοσμίως ντουέτο κιθάρας Duo Melis του Αλέξη Μουζουράκη (GR) και της Susana Prieto (ES).
Κορωνίδα του 12ου ΔΦΚΒ, ο Τελικός Κύκλος του Διαγωνισμού Κοντσέρτου Κιθάρας. Οι φιναλίστ θα παρουσιάσουν τα μεγάλα και δημοφιλή κοντσέρτα της κιθάρας των J. Rodrigo, H. Villa-Lobos και M. Castelnuovo-Tedesco στην απαράμιλλης ακουστικής αίθουσα του Χώρου Τεχνών, με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Τσελίκα.
Ειδικότερα, το 12ο ΔΦΚΒ έχει προκυρήξει δύο διεθνείς διαγωνισμούς κιθάρας: το Διαγωνισμό Κοντσέρτου για κιθάρα και ορχήστρα και το Διαγωνισμό Νέων Κιθαριστών, στους οποίους έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή διαγωνιζόμενοι από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, την Πολωνία, το Ισραήλ, τη Βραζιλία και την Ελλάδα. Δύο ακόμα συμφωνικές ορχήστρες της χώρας, η Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και η Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, αθλοθετούν στους διαγωνισμούς του Φεστιβάλ, ενώ σολίστ, μαέστροι και προσωπικότητες του μουσικού κόσμου θα στελεχώσουν τις κριτικές επιτροπές.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του ΔΦΚΒ για το ευρύ κοινό έχει ως εξής:


Τετάρτη 19 Απριλίου 2017, 21:00
Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
-Ρεσιτάλ κιθάρας
Daniel Göritz
-Ρεσιτάλ κιθάρας
Craig Ogden
________________________________________
Πέμπτη 20 Απριλίου 2017, 21:00
Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
-Ρεσιτάλ κιθάρας
Zoran Dukic
________________________________________
Παρασκευή 21 Απριλίου 2017, 21:00
Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
-Ρεσιτάλ ντουέτου κιθάρας
DUO MELIS, Αλέξης Μουζουράκης - Susana Prieto
________________________________________
Σάββατο 22 Απριλίου 2017, 20:00
Χώρος Τεχνών
-Διαγωνισμός Κοντσέρτου Κιθάρας: Τελικός Κύκλος
Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης
Διεύθυνση: Ανδρέας Τσελίκας.
Οι φιναλίστ παρουσιάζουν τα μεγάλα κοντσέρτα κιθάρας των J. Rodrigo, H. Villa-Lobos ή M. Castelnuovo-Tedesco.
Θα ακολουθήσει η Τελετή Απονομής Βραβείων.
Η είσοδος θα είναι δωρεάν σε όλες τις εκδηλώσεις . Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προμηθευτούν κάρτα ελεύθερης εισόδου από τη Γραμματεία του Χώρου Τεχνών (2331078100)

Επικοινωνία - Όροι χρήσης

Επικοινωνία 

Διεύθυνση
Παύλου Μελά & Μπιζανίου Βέροια Τ.Κ 591 00
Τηλέφωνο  
2331078127 - 2331078100
Email: info@veriahistory.gr
Όροι Χρήσης
Ιστοσελίδας
 

Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων
  Σημείωμα 
Ο δικτυακός χώρος veriahistory.gr βρίσκεται σε περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας και υπόκειται σε συνεχόμενες λειτουργικές και δομικές αλλαγές καθώς και συνεχόμενη προσθήκη περιεχομένου