Αρχιτεκτονικά σχέδια οικιών της Βέροιας (1936)

 

Ενδιαφέροντα αρχιτεκτονικά σχέδια οικιών της Βέροιας σώζονται στο αρχείο της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος και του Εθνικού και Ιστορικού Μουσείου. Τα σχέδια αποτυπώνουν οικίες της Βέροιας την εποχή του Μεσοπολέμου και συγκεκριμένα τα έτη 1936 και 1937. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται σχέδια αρχοντικών της πόλης, για τα οποία δε διασώζονται πληροφορίες ή άλλες αποτυπώσεις δίνοντας έτσι ξεχωριστό χαρακτήρα στο υλικό. Σαν τέτοια αναφέρονται η οικία Τσούπελη, η οικία Πολυζωΐδη, η οικία Οικονόμου, η οικία Καρακωστή, η οικία Κανάκη – Βικέλλα. Τα αρχιτεκτονικά σχέδια έγιναν από αρχιτέκτονες της εποχής για λογαριασμό του Συλλόγου Ελληνική Λαϊκή Τέχνη.

Μέσω του συγκεκριμένου αρχείου σε συνδυασμό με τα σχέδια του Αρχείου Μουτσόπουλου μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να αποκτήσει μια ενιαία γνώση ή άποψη σχετικά με την αρχιτεκτονική των αρχοντικών της Βέροιας από το Μεσοπόλεμο μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’70.

Επικοινωνία - Όροι χρήσης

Επικοινωνία 

Διεύθυνση
Παύλου Μελά & Μπιζανίου Βέροια Τ.Κ 591 00
Τηλέφωνο  
2331078127 - 2331078100
Email: info@veriahistory.gr
Όροι Χρήσης
Ιστοσελίδας
 

Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων
  Σημείωμα 
Ο δικτυακός χώρος veriahistory.gr βρίσκεται σε περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας και υπόκειται σε συνεχόμενες λειτουργικές και δομικές αλλαγές καθώς και συνεχόμενη προσθήκη περιεχομένου