Πραγματοποιήθηκε η Ε΄ Επιστημονική Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας της Ε.Μ.Ι.Π.Η.

Ξεκίνησαν την Παρασκευή (2/10) και συνεχίστηκαν το Σάββατο (3/10), οι εργασίες της Ε' Επιστημονικής Ημερίδας Τοπικής Ιστορίας 2015 - «Μιλάμε για τη Βέροια του 20ου αιώνα (1950-1975) Από τον Εμφύλιο στη Χούντα», στο Χώρο Τεχνών Βέροιας (2ος όροφος), η οποία διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Κ.Ε.Π.Α. Δ. Βέροιας, στο πλαίσιο της Ε΄ Εβδομάδας Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού της Ε.Μ.Ι.Π.Η.

Στην  εναρκτήρια συνεδρίαση ανέπτυξε ομιλία σχετικά με την υπό εξέταση περίοδο ο ομ. Καθηγητής του ΕΚΠΑ, Ηλίας Νικολακόπουλος, ενώ στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οπτικοακουστικά ντοκουμέντα της περιόδου, σχετικά με τη Βέροια, από τις Μαρία Χειμωνοπούλου, Ολυμπία Μπέτσα και Αναστασία Ταναμπάση.

Την επόμενη ημέρα αναπτύχθηκαν επτά εισηγήσεις σχετικές με τις εκλογικές αναμετρήσεις της περιόδου καθώς και θέματα σχετικά με τον πολιτισμό, τη διοίκηση, τη θρησκεία κ.α.

Οι εργασίες της ημερίδας ολοκληρώθηκαν, το μεσημέρι του Σαββάτου (3/10). Στο τέλος της ημερίδας ανακοινώθηκε η επόμενη περίοδος την οποία καλείται να εξετάσει το ερευνητικό κοινό, «Από τη Μεταπολίτευση ως το τέλος της 20ης χιλιετίας».

 

 

Περισσότερα βλ. στον ιστοτόπο της Ε.Μ.Ι.Π.Η. emiph.blogspot.gr

Φωτογραφίες: inveria.gralli-apopsi.gr και verianet.gr

 

Επικοινωνία - Όροι χρήσης

Επικοινωνία 

Διεύθυνση
Παύλου Μελά & Μπιζανίου Βέροια Τ.Κ 591 00
Τηλέφωνο  
2331078127 - 2331078100
Email: info@veriahistory.gr
Όροι Χρήσης
Ιστοσελίδας
 

Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων
  Σημείωμα 
Ο δικτυακός χώρος veriahistory.gr βρίσκεται σε περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας και υπόκειται σε συνεχόμενες λειτουργικές και δομικές αλλαγές καθώς και συνεχόμενη προσθήκη περιεχομένου